dimecres, 9 de juliol del 2008

Mossos i REE volen desallotjar la contempla-acció per aturar la MAT


Torre 38, Sant Martí de Centelles, 8 de juliol de 2008Després de quasi una setmana de trobades a la base de la torre 38 de la MAT per fer-hi meditació, avui a mig matí han vingut el Mossos amb un representant de Red Eléctrica Española per demanar d'aixecar l'espai que acull la contempla-acció de cada matí i cada tarda (una dotzena de troncs/seients, un parell de tendals, unes flors plantades..).Les persones que fan aquesta activitat han insistit en la voluntat de continuar la seva presència cada dia mentre no s'aturi la construcció de la MAT com a senyal de que el Govern vol participar en una deliberació ciutadana sobre la conveniència de la construcció d'aquesta línia, en el marc de la construcció d'una nova cultura de l'energia.Convidem tothom que vulgui a venir a compartir aquesta comtempla-acció, mitja hora cada dia a 3/4 de 8 dle matí i del vespre. I a restar-hi dia i nit per evitar la construcció d'aquesta torre.
En resposta a l'inici de la construcció d'una de les torres de la MAT a la comarca d'Osona, un grup de gent va decidir ocupar la base de la torre nº38 i des del 3 de juliol s'hi desenvolupa una "contempla-acció". Es tracta d'una acció pública de desobediència civil noviolenta per tal d'intentar aturar la construcció de la línia MAT. L'acció principal està basada en realitzar una estona de silenci i meditació tant al vespre com al matí, però s'intenten també desenvolupar diferents activitats a la base d'aquesta torre 38.
Aquest matí els Mossos i un responsable de Red Eléctrica Española han dit que el que s'estava fent era il·legal. Creiem que davant els fets consumats, és legitim aturar-los mentre no hi hagi sentències judicials o/i una deliberació pública que indiqui que la construcció de la MAT és legal i necessària.
Els Mossos han dit que calia desmuntar el campament o que ho farien ells. Se'ls hi ha contestat que continuaríem amb aquesta acció pública de desobediència civil noviolenta. Després d'algun temps, de discutir amb els seus superiors, de rebre la visita d'un altre Mosso de paisà i de fer un reportatge fotogràfic, han marxat sense desmuntar el campament. Sabem, però, que tornaran.
Des d'aquí demanem el compromís de la gent que vol apostar per una nova cultura de l'energia a acostar-se i compartir aquesta contempla-acció.
adjuntem fotos i documents
Mas Blanc. C1413b Km 10 entre Centelles i St Feliu de Codines 93 3967988
info@masblanc.cathttp://www.masblanc.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada