divendres, 3 d’octubre del 2008

Un centenar de persones donen suport a en Xevi a Vic

Xevi Huguet, el jove acusat de danys contra una torre de la MAT a Taradell ha negat els fets davant el jutge a Vic, on ha prestat declaració aquest matí. El jove ha dit que acostuma a fer escalada per la zona i que un dels operaris de Red Elétrica Española li va demanar que s'identifiqués el dia que es van trobar la torre malmesa. .El jove ha rebut moltes mostres de solidaritat. A fora dels jutjats un grup força nombrós de persones s'havien concentrat mentre Xevi Huguet prestava declaració.

Posteriorment, el seu advocat, Toni Iborra, ha explicat la manca de solidesa de les acusacions que hi ha sobre en Xevi i ha afirmat la clara voluntat dels poder públics i empreses constructores de criminalitzar tota oposició a la MAT, que mostra a través de la següent argumentació: “se l’imputa per un suposat delicte de danys (danys materials, s’ha d’entendre) i en realitat no consta acreditat ni un sol dany o desperfecte, ni fotografies, ni factures, ni res de res; es diu que, suposadament, uns treballadors el van veure quan es trobava en una torre de la MAT al municipi de Taradell, però els suposats testimonis reconeixen que ells es trobaven a una considerable distància quan suposadament ho van presenciar (a una altra torre en construcció de la MAT, que es troba al municipi de Seva); es fa referència a la Plataforma No a la MAT, deixant entendre que hi té alguna cosa a veure, però no es concreta per quin motiu és vinculada amb els fets, ja que no consta cap prova que permeti implicar-la; els denunciants són simples treballadors d’una empresa subcontractada per Red Eléctrica Española, i diuen actuar com a “mandataris verbals” de R.E.E. No consta que representessin efectivament aquesta empresa; la denúncia presenta indicis d’estar motivada per motius polítics, i que cerqui criminalitzar el moviment d’oposició a la MAT.”

Ahir al vespre sota el lema "Es busca cap de turc, tots contra la MAT!", prop d'un centenar de persones es van concentrar en solidaritat amb en Xevi. L'acte va consistir d'un berenar a base de coca i llonganissa i seguidament els diferents parlaments a càrrec de membres de la Plataforma No a la MAT, Alerta Solidària i Maulets Osona.





Parlament de la Plataforma No a la MAT llegit a la concentració d'ahir

La MAT és la conseqüència d’un model energètic centralitzat basat en la producció massiva d’energia en pocs llocs i el seu transport a llarga distància fins els llocs de consum. La construcció de la línia de 400 KV entre Sentmenat i Baixàs suposarà la dependència de la generació energètica d’origen nuclear procedent de l’Estat Francès i endarrerirà l’aplicació d’un model alternatiu que, basat en la generació d’energia renovable en llocs propers al consum, evitaria la necessitat de grans línies de transport.

MAT vol dir l’expropiació forçosa (una llei dels temps de Franco), les destrosses naturals que estan patint les nostres comarques i l’espoliació del nostre patrimoni cultural com ara la ruta Verdagueriana o les runes de la Via romana a Centelles.

MAT vol dit la negació d’un debat públic sobre el model energètic a seguir, la negació al estudi de les alternatives per garantir les necessitats energètiques que siguin menys contaminants i menys agressives pel medi ambient . MAT vol dir que ens neguen EL DRET A DECIDIR.

Amb la lluita contra la MAT tornem a constatar que tant l’Estat espanyol com el Govern de la Generalitat han apostat per posar al servei d’una empresa privada com REE els seus aparells politics, econòmics, jurídics i repressius en contra dels que defensem el nostre territori, contra els que defensem el nostre país.
Amb la lluita contra la MAT tornem a constatar que tot i la demostrada il•legalitat d’aquest projecte, té carta blanca per avançar amb tota impunitat.

Amb la lluita contra la MAT tornem a constatar com els nostres dirigents manipulen la realitat per criminalitzar qualsevol moviment que posi en clara evidencia la manca de llibertat i democràcia en el nostre país. I així ho estan demostrant amb les citacions judicials a membres de la Plataforma o amb la recent ordre per part del Bisbat de Vic del desmantellament de la protesta pacifica de la Torre 38.

Però no ens faran callar! No deixarem d’actuar!No amb el nostre consentiment!No a la MAT ni aquí ni enlloc!

Fotos: Adrià Costa (osona.com)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada