dimecres, 1 d’octubre del 2008

Maulets celebra la seua Assemblea Nacional de 2008 a Jesús (Baix Ebre) [Baix Ebre, 29/09/2008]


En el vintè aniversari de la seua assemblea fundacional l’any 1988 a la Garrotxa, Maulets, el jovent independentista revolucionari, ha celebrat durant els dies 27 i 28 de setembre la seua Assemblea Nacional a Jesús, a la comarca del Baix Ebre. Els eixos centrals del debat, la reflexió i la construcció de línies de treball han estat el model d’oci i les drogodependències, el combat contra les ofensives del capital i les crisis que, actualment, obren possibilitats històriques de transformació, i la situació i l’estructuració del Moviment Català d’Alliberament Nacional (MCAN).
En aquest sentit, com a organització de joves independentistes i revolucionàries, assumim la nostra responsabilitat davant les oportunitats històriques que s’han obert arran de les múltiples crisis en què està actualment immers el capitalisme global i davant la nova ofensiva contra els treballadors, amb mesures com la Directiva de la Vergonya (de retorn dels immigrants) o la de les 65 hores. Serà una tasca prioritària per a la nostra organització, doncs, emprendre mesures de denúncia i ofensiva contra el capital i els seus agents i contra la precarietat, així com crear discurs i alternatives que ens permeten avançar en la construcció, des d’ara mateix, d’espais contrahegemònics i de vertader poder popular.

També s’ha marcat com a eix central de la nostra tasca l’anàlisi de l’actual model d’oci que converteix el jovent en màquines de consumir passives i acrítiques, fent especial èmfasi en la problemàtica de les drogodependències, lligat a aquest model d’oci i la precarietat en tots els àmbits de les nostres vides. A més d’aquestes, moltes altres lluites seguiran formant part de la nostra pràctica diària: el compromís en la lluita contra el patriarcat, la lluita en defensa de la terra, la defensa del català, la lluita contra la repressió…

Maulets, com a organització de joves de l’Esquerra Independentista, es reafirma en la seua voluntat de treballar colze a colze amb altres organitzacions i sectorials del MCAN, intensificant i ampliant les seues relacions amb altres col·lectius, posant especial èmfasi en el treball amb el jovent independentista i crític dels Països Catalans. Així mateix, ens reafirmem en el compromís de seguir potenciant i donant suport actiu al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’organització antirepressiva Alerta Solidària i les Candidatures d’Unitat Popular (CUP). En l’àmbit de la defensa de la llengua, prenem el compromís de treballar conjuntament amb la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), i en l’àmbit de la lluita LGT+, amb els Joves per l’Alliberament Gai (JAG). Prenem el compromís de treballar per resoldre de manera definitiva la divisió en l’àmbit juvenil de l’EI per tal de construir conjuntament una alternativa anticapitalista juvenil dels Països Catalans.

Des de Jesús, Maulets renova el seu compromís en la lluita per l’alliberament nacional i social del poble català i expressa la seua voluntat d’esdevenir una eina transformadora d’autoorganització del jovent de les classes popular dels Països Catalans. Seguim avançant, sense renúncies, amb coherència i des d’avui mateix, cap al nostre alliberament definitiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada