diumenge, 8 de febrer del 2009

"Topografía de la memòria" a l'últim passi de video del cicle de cinema "Recuperem la memòria històrica!


Ens plau convidar-vos al Cicle de Cinema Històric que realitzarem Maulets, aquest diumenge 8 de Febrer a les 7 de la tarda, a l'espai de la Biblioteca del C.S.A la Torratxa.El cicle de cinema troba aquest diumenge 8 de Febrer el seu punt culminant, ja que el documental que és passarà, serà l'últim pel que fa al cicle de cinema "Recuperem la Memòria Històrica".

Així doncs, el documental elegit per a la finalització del cicle de cinema, és l'anomenat "Topografia de la Memòria" (documental) realitzat per un equip de TV3. En el documental és fa un recorregut per Sudàfrica, Italia, Catalunya (entre altres) abordant el tema de la memòria històrica i la seva recuperació.

La sinopsi del documental:

"Topografia de la memòria és una reflexió sobre com les polítiques públiques d’arreu del món han gestionat els llocs de la memòria, és a dir, com un col·lectiu es relaciona amb el seu passat a través d’elements que tenen un reconeixement imaginari i real alhora. Com s’ha de construir, per tant, un espai que doni cabuda a diferents veus i a diverses memòries? Per respondre a aquesta pregunta, Topografia de la memòria fa un itinerari per Europa, Àfrica i Amèrica a la recerca de models i exemples que han abordat, o no, el seu passat des de vies molt diverses: donar testimoni, confessar el crims, jutjar els autors, depurar l’administració, documentar el passat, dignificar els espais de memòria, etc."

1 comentari:

  1. Ei molt bé Maulets per la feina que esteu fent!!! Llàstima que els mitjans de comunicació com
    osona.com posin fotos de l'entrega de les plaques però no es dignin ni a comentar l'acte. Vergonyós

    ResponElimina