dijous, 5 de febrer del 2009

Retirades les plaques franquistes de Vic

Des de l’assemblea de Maulets Plana de Vic, seguint amb la campanya per la recuperació de la memòria històrica, hem realitzat una acció simbòlica i de protesta contra els vestigis franquistes que encara queden a la ciutat.

Aquesta acció ha consistit en treure les plaques franquistes de l’Instituto Nacional de la Vivienda amb l’insigne de la Falange, amb el consegüent “yugo y las flechas” que en dia d’ahir, encara perduraven als carrers i edificis de la nostra ciutat. En total s’han tret una vintena de plaques que es trobaven situades als edificis del “Vic 2”, la Plaça Osona, i el carrer Pare Coll, entra d’altres. Cal destacar la bona rebuda que ha tingut la iniciativa entra els diferents veïns que ens hem anat trobant, els quals els hi hem exposat els motius que ens havien motivat a portar a terme aquella acció .

Des de Maulets, ens hem vist obligats a retirar aquests restes del franquisme davant la incompetència i incompliment de l’article 15 de la llei de la Memòria Històrica per part del consistori vigatà, i com a protesta davant de la negativa a aprovar la moció de Maulets, presentada per la CUP-Vic al ple de l’1 desembre del 2008, en es què demanava la retirada immediata de tots els símbols i vestigis franquistes que encara hi quedaven.

Es per això, que el jovent vigatà no resta immòbil i segueix lluitant per la recuperació de la memòria històrica i per la dignitat de totes les persones que van defensar les llibertats nacionals i socials del nostre poble.

70 anys després el jovent seguim lluitant!
Ahir, avui i demà, no passaran!

3 comentaris:

  1. Clar que si nanos. Ànims i a contiuar endavant!

    ResponElimina
  2. ei bones, jo amb uns amics ens hem animat, i n'hem tret unes quantes del nostre poble, però què en fem? les deixem davent de l'ajuntament o què?

    ResponElimina
  3. Molt bé. Esperem que més joves de diferents pobles treguin les plaques dels seus pobles i que per fi la comarca quedi neta de vistigis franquistes.
    Nosaltres li donarem a l'alcalde de Vic ja que és el màxim responsable de que encara hi siguin i més després que no ens aprovessin la moció per retirar-les.
    Podeu fer el mateix o com dius tu deixar-ho davant l'ajuntament i que els hi caigui la cara de vergonya.
    Feu el que feu ens agradaria que ens enviessiu una foto de l'acció per tal que més gent s'animi a treure les plaques dels seus pobles.
    Salut i tot el nostre suport per la iniciativa!

    ResponElimina