dimecres, 28 de maig del 2008

Comunicat de la Plataforma Salvem les Adoberies sobre l'enderroc "accidental" de Can Macara.

La plataforma salvem les adoberies vol manifestar el seu enuig amb l'Ajuntament de Vic per la seva culpabilitat amb els fets ocorreguts aquest dimarts 27 de maig, quan s'ha enderrocat part de l'edifici històric catalogat Can Macara . Alguns dels components de la Plataforma Salvem les adoberies i els tècnics de la Generalitat de Catalunya varem veure com el dia 18 d'abril del 2007, quan s'estava tirant a terra els edificis contigus a Can Macara, l'excavadora va picar amb la pala contra la façana de Can Macara, enderrocant-ne un tros de teulada i mur. Entenem que era responsabilitat de l'ajuntament inspeccionar, i sancionar si venia al cas, les obres que s'estaven executant en aquell espai, i li demanem que doni explicacions al respecte.
És evident que en el procés d'enderroc que portava a terme la mateixa constructora que estava planificant l'enderroc de tot el barri, amb la complicitat de l'antic alcalde, hi va haver danys en l'estructura de Can Macara, i des de la plataforma així es va informar al regidor d'intervenció del sòl i habitatge, Jacint Raurell. Ell, uns mesos més tard i en sessió plenària, va manifestar que si hi havia perill d'enderroc, l'ajuntament hauria d'actuar amb rapidesa.
Ara, el tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'urbanisme Xavier Solà, assegura que el causant d'aquest desgraciat fet és que Can Macara es va quedar a "sol i serena" després que es tiressin a terra els edificis contigus, quan en el seu moment, van ser ells els qui van autoritzar l'enderrocament d'aquests, ja que segons l'Ajuntament tan sols es tractaven de "tallers i magatzems en ruïnes i sense cap valor històric".
Doncs també és evident que l'equip de govern no ha fet cap tipus d'actuació per evitar la degradació de l'edifici. No s'ha ni molestat a demanar responsabilitats a la constructora pels danys que va causar. Ni tampoc ha fet cas de les reiterades demandes d'actuació immediata per perill d'enderroc, malgrat que li han arribat tant des de la plataforma, com des del ple, on la CUP va presentar una moció on, entre d'altres qüestions, així es reclamava i que després de deixar-la al calaix durant quatre mesos, va ser rebutjada per l'equip de govern el dia 1 d'octubre de 2007.
Des de la plataforma esperem que això no sigui el principi d'un seguit de procediments irregulars que ens donin la raó en el fet que la voluntat de l'Ajuntament és continuar amb el projecte especulatiu que hi ha al darrera del barri de les Adoberies. Ens volem creure el tinent d'alcalde quan diu que actuaran immediatament. De veritat.

Plataforma Salvem les Adoberies


foto: osona.com

1 comentari:

  1. Vergunyos. Com pot el regidor d'urbanisme justificant-se dient que va ser culpa de que es quedés a sol i serena quan van ser ells els qui van permetre que es tiressin a terra els tallers i magatzems contigus. No ho entenc

    ResponElimina