dilluns, 22 de maig del 2017

[Manlleu] Comunicat en relació a la denúncia de l'Ajuntament de Manlleu contra la nostra organització

El dia 15 de maig de 2017 observàvem que, a través dels comptes oficials de l’Ajuntament de Manlleu, s’apuntava la nostra organització i se’ns denunciava. Els motius: assenyalar aquells que ens oprimeixen, lluitar pels nostres drets des del carrer i instar el jovent de Manlleu a fer el mateix. Simplement reduïen la nostra feina a allò que ells anomenen “vandalisme”.

Des de fa anys, hem vist impassibles com se’ns han tancat els pocs espais municipals que teníem les joves, on ens podíem desenvolupar i autogestionar.

Veiem com se’ns priva contínuament de poder gaudir de l’oci alternatiu que volem i necessitem, i com ens deixen anar només a aquells espais on s'ha de gastar diners per poder-hi ser. Totes sabem les conseqüències d’això; principalment, l’augment del consum de drogues entre nosaltres, fet que després intenten solucionar posant pedaços a allò de què són responsables.

Ja estem cansades de sentir com l’Ajuntament s’omple la boca dient que ofereix oportunitats pel jovent i que proposa actes i espais on poder sentir-nos-en part. La trista realitat és que tot això es fa sense tenir en compte les nostres necessitats, sense que s'hagin consultat, al jovent i a les nostres organitzacions, les maneres de fer-ho. Que sí, que encara que no ho vulguin veure, existim.

Veiem com ens retallen les poques ajudes econòmiques de què disposen les organitzacions juvenils manlleuenques i com posen traves contínuament al nostre treball.

Podríem fer una llista interminable de les mancances que tenim, tals com la tardança de la reforma del Teatre Centre, el tancament del Sidral, punts eficaços d’informació i atenció a les joves, impossibilitat d’emancipació o feines precàries; de tot això n'és o bé responsable o bé còmplice l’Ajuntament de Manlleu.

Es pot observar, sense anar més lluny, la falta de voluntat política per solucionar-ho per part de l’equip de govern municipal, format per ERC, MES, PSC i altres trànsfugues. Això és el que s’hauria de considerar vandalisme, i no la denúncia que nosaltres en fem ni les alternatives que proposem.

Potser, al final, del que tenen por és que haguem dit prou. Fa un any que vam decidir organitzar-nos creant ARRAN Manlleu perquè sentíem la necessitat de treballar pel nostre poble. Les joves hem pres la iniciativa i això no s’ha vist amb bons ulls. Sabem que no estan disposats que critiquem les seves polítiques i que exclouen el jovent mentre ells segueixen venent el nostre estimat poble.

A tot això, des d’ARRAN Manlleu diem a l’Ajuntament de Manlleu i a la seva maquinària repressiva que ens poden denunciar, reprimir i criminalitzar, però que les joves seguirem creant alternatives, els molesti o no. Ens poden seguir excloent del nostre poble, però nosaltres seguirem pintant la nostra llibertat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada