diumenge, 26 de desembre del 2010

Èxit de la concentració en defensa del català a l'ensenyament


Unes 300 persones es van reunir el passat divendres 23, a la plaça Major de Vic, per protestar contra l'ènessima agressió cap a la nostra llengua i deixar ben clar que no acatarem una sentència que tira per terra la bona feina feta a les nostres escoles durant anys, en matèria lingüística. El català és la llengua vehicular i de cohesió social del nostre país, i res ni ningú ens farà creure el contrari.

Comunicat de Maulets.

El Tribunal Suprem espanyol ha dicata una sentència contra l'immerssió lingüística a les escoles, un model escolar que pretén fer del català la llengua parlada pels infants que s’escolaritzen al nostre país i l’eina d’integració de les nouvingudes.

I és que consolidar el català com a idioma comú des de ben petits és la millor manera d’evitar la segregació per raons d’origen, i aquí radica la importància de la immersió lingüística, un dels pilars que sustenta el català no només a les escoles sinó també a la nostra societat. Fins ara, el model català d’immersió lingüística ha estat un exemple a seguir, enfront altres models com els implantats al País Valencià, el País Basc o Andorra, que minoritzaven i relegaven a un segon pla la llengua originària de la població.

Aquestes concentracions són tan sols un primer pas en el nostre camí irrenunciable cap a la independència i el socialisme dels Països Catalans, que passa indefectiblement per organitzar-nos com a poble contra tot tipus d’agressions que ens vinguin d’Espanya i França.

FOTO: Adrià Costa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada