dimarts, 29 de juny del 2010

Avui, com ahir: cap estatut ens farà lliures!


Avui 28 de juny el Tribunal Constitucional espanyol ha dictat sentència sobre l'estatut de la Comunitat Autònoma de Catalunya i ha refermat les posicions que sempre hem defensat clarament des de l'esquerra independentista: cap Estatut ens farà lliures. Ho vam dir quan es va plantejar inicar el procés de “reforma” dels estatuts d'Autonomia, ho vam repetir quan la classe política catalana va optar per refrendar “l'Estatutet”, quan Zapatero i CIU van acabar de retallar-lo i ho tornem a dir ara que només en resta un patètic i ridícul text que no avança en res en l'autogovern de Catalunya.

El redactat en sí ens obliga a fer algunes reflexions:

- La sentència ataca aquells articles que parlen sobre el terme de nació i sobre la normalització lingüística demostrant que en els Països Catalans ocupats per Espanya el nostre reconeixement com a nació no hi té cabuda enlloc, ens manté esquarterats en diverses autonomies i ataca allò que els Països Catalans compartim des de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar i que ens fa forts com a poble i ens dona legimitat per defensar la nostra unió: la llengua catalana. A banda, es retallen aspectes importants pel què fa referència al poc autogovern de Catalunya, és a dir, retallant competències en justícia i al Síndic de Greuges.

- La reiteració en el text sortint fent referència a la “indisoluble unitat d'Espanya” només pot ser interpretada a manera d'insult o grotesca burla davant del poble català. Amb la presència de frases com aquesta sols podem aspirar a la desaparició dels estatuts per avançar cap a la construcció d'un país lliure sense “sagrades unitats de destí”.

- Aquesta sentència del TC obliga a la posició a les diferents posicions polítiques representades als Països Catalans i que demostraran clarament si estan per la ruptura amb l'Estat espanyol o pel pacte amb aquest. Alguns partits autonomistes, federals o d'obediència espanyola parlen d'una “resposta moderada” o de “refrendar aquest nou Estatut” retallat, insultant la dignitat del nostre país, quan és evident que el què demana a crits aquesta sentència és una resposta ferma i contundent contra tanta enganyifa. Per desgràcia l'Esquerra Independentista seguim sent l'únic moviment polític que defensa clarament la ruptura amb l'Estat espanyol i la plena lluita per la independència, afirmant altra vegada que els Estatuts només serveixen per mantenir les nostres cadenes i intentar allargar l'agonia de pertànyer en un Estat que per res és democràtic.

Per tant, totes aquelles persones i col·lectius de la societat civil que creuen que els estatuts són una via morta els animem a organitzar-se i lluitar per tal de poder fer realitat el nostre somni: la revolta que ens durà a la llibertat d'uns Països Catalans units i socialistes, somni que acabarà per dur a terme una política clara de defensa de la nostra llengua i cultura i de la classe treballadora.

Avui com ahir: cap estatut ens farà lliures!

És necessari organitzar-se i lluitar per la independència i la revolució!

Maulets, el jovent independentista i revolucionari
28 de Juny del 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada