dimarts, 10 de juny del 2008

Presentació del Pla d'Usos pel barri de les Adoberies

Diumenge 15 de juny al Parc Jaume Portell.

a les 2 del migdia ARROSSADA POPULAR
A 2/4 de 4 PRESENTACIÓ DEL PLA D'USOS
a les 4 CAFÉ-CONCERT AMB ORIOL CARDONA I EUDALD CAMPRUBÍ



El projecte ciutadà que es presentarà públicament aquest diumenge 15 de Juny, vol contribuir a la recuperació del barri de les Adoberies per a la ciutat de Vic. En ell es presenten opcions per a la seva utilització futura i és tan sols un document de treball, una proposta sorgida de les múltiples sensibilitats, persones i entitats que han pres part en el debat impulsat per la Plataforma Salvem les Adoberies i que ara es sintetitza en el present document, que es proposa com a punt de partida per a un procés de participació més ampli, destinat a obrir el barri a la ciutat.
L'objectiu del pla d'usos és el de retornar la dignitat al barri, sanejant i posant la infraestructura necessària, donant ús públic al que és rellevant de ser conegut per a tots. Rehabilitant els habitatges i fent-ne només de nous on ho permeti la destrucció ja irreversible, mentre no es malmeti el significat cultural i històric del conjunt. No és necessari musealitzar-ho tot, sinó tractar amb microcirurgia un entorn degradat d'alt significat històric. No podem destacar un reducte minúscul musealitzable, sense cap significat amb el nou entorn.
Per això, des de la plataforma Salvem les Adoberies apostem per marcar uns determinats edificis com a espais públics d'ús social: el conjunt arquitectònic catalogat de les Adoberies Velles de Vic, que comprèn les adoberies que donen al riu Mèder, i l'edifici aïllat de Can Macara mantenint la mateixa estructura del carrer de les Adoberies i el dels Aluders. Tot això, tenint com a condició màxima, el manteniment de la fesomia tradicional del barri de les Adoberies.
A l'espera dels informes tècnics, encarregats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que ha de catalogar les diferents edificacions que inclou la zona i valorar-ne el seu interès etnològic, la plataforma ha realitzat el pla d'usos en relació a aquelles que acabaran essent d'ús públic.

JA EL POTS VEURE A http://www.salvemlesadoberies.org/PLADUSOSADOBERIES.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada