dimarts, 20 de maig del 2008


La plataforma Salvem les Adoberies fa balanç del procés engegat a partir del mes de febrer del 2007 en el qual es va obrir un debat intens en relació a la rehabilitació del barri de les adoberies de Vic. Un seguit de fets van aparèixer arran d'aquest debat: la població vigatana va mostrar la seva preocupació sobre el futur de les adoberies; els partits polítics - en campanya electoral - van posicionar-se a favor de la rehabilitació del barri; des de la Generalitat de Catalunya es va incoar un expedient per declarar Bé Cultural d'Interés Nacional pel seu valor etnològic el barri de les Adoberies; i, la plataforma ha coordinat un pla d'usos pel futur del barri el qual té un potencial de gran importància.
Davant de tot aquest seguit de circumstàncies hem pensat que era necessari expressar la nostra satisfacció pel camí fet fins ara, però alhora volem expressar la nostra incertesa sobre aquest futur. Volem que primi la rehabilitació d'aquests edificis emblemàtics per situar-hi distints usos socials necessaris per la ciutat de Vic, amb la finalitat de vitalitzar aquest barri i donar-li el significat que es mereix. No volem que sigui un barri en el qual només un pocs puguin gaudir-ne, amb pisos tipus loft, sinó que tots els vigatans tinguin accés a la nostra història. Per això, hem d'estar tots amatents. No podem baixar la guàrdia. No podem oblidar els interessos econòmics que hi havia darrera de la degradació del barri.
En aquests moments, quan s'està preparant el P.O.U.M., volem expressar la manca de rigor exercit per l'Ajuntament de Vic. Un procés de participació ciutadana en el qual el tema de les adoberies va estar a l'ordre del dia de totes les taules de debat que es van crear, on el buidatge de les enquestes realitzades i les valoracions posteriors de la UVic ens donaven el seu suport, però la sorpresa va venir quan en llegir l'Avanç del P.O.U.M. vam veure que totes les expressions democràtiques de la ciutadana vigatana no havien tingut cabuda en el projecte. Volem denunciar, doncs, el maquillatge d'un pla urbanístic pervers en nom d'una suposada participació ciutadana que no es veu reflectida en l'informe final elaborat per l'Ajuntament. Properament presentarem les al·legacions i suggeriments que des de la plataforma Salvem les Adoberies estem elaborant.
Tantmateix, us animem a continuar defensant la nostra historia i criticant totes aquelles actuacions que atemptin contra la voluntat majoritària i popular de la societat vigatana. Per la recuperació de la dignitat d'un dels barris més emblemàtics de Vic, salvarem les adoberies!
Plataforma Salvem les Adoberies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada