dimarts, 27 de maig del 2008

Calendari del Cicle de Cinema Social

DIUMENGE 1 DE JUNY 19:00H DE LA TARDA A LA TORRATXA
PASSI DE VÍDEO I DEBATDOCUMENTAL 'ALERTA TORÀ'
temàtica: Repressió als moviments socials

Sinopsi: Què va passar a Torà entre el 2003 i el 2007? Fa 5 anys, cap a les 7 de la tarda, el Jordi tornava de treballar. Un cotxe el va aturar i quatre encaputxats s'hi van tirar a sobre abans que es pogués descordar el cinturó. El vam trobar quatre dies després a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Tenia un xoc nerviós monumental, no responia a estímuls nerviosos i els anàlisis li van trobar amfetamines a la sang. Mentrestant, més de 120 violents i encaputxats van ocupar la bonica vila de Torà, a la Segarra, 1200 habitants esporuguits que no creien el que estava passant. Es van endur també al Jordi i al Toni, tot i que ells han volgut oblidar tot el que va passar. Ni el nostre Jordi ni nosaltres ho hem pogut i ho hem volgut fer. Tampoc hem pogut perdonar.

DIUMENGE 15 DE JUNY 19:00H DE LA TARDA A LA TORRATXA PASSI DE VÍDEO I DEBATDOCUMENTAL 'OKUPES A CATALUNYA'

temàtica: El moviment okupa català

Sinopsi: es tracta d’un reportatge d’una televisió xilena que tracta el tema del moviment ocupa a Catalunya. El documental, molt complet, fa una descripció sobre aquest moviment, les característiques i ideologies bàsiques. Fa un repàs sobre diferents cases okupades, sobretot de l’àrea metropolitana de Barcelona, desde cases situades al mig de la capital, fins a masies situades a la serra de Collserola, des de cases okupades per realitzar funcions d’habitatge, fins a cases que s’han convertit en centres socials. A part, el documental mostra les opinions del veïnat i la societat civil envers aquest moviment, abans de la gran criminalització que ha patit aquest per part dels mitjans de comunicació. En definitiva, és un reportatge que mostra, des de fora, la situació del moviment ocupa català de principis i mitjans dels anys 90.

DIUMENGE 29 DE JUNY 19:00H DE LA TARDA A LA TORRATXA PASSI DE VÍDEO I DEBATPEL·LÍCULA 'LA TOMA'

temàtica: La lluita Obrera
Sinopsi: El cinema “antiglobalització” és ja una tendència en franca expansió. En aquest cas, el tema ho constitueïx la crisi econòmica i social d’Argentina en l’any 2001, i la lluita d’un grup de treballadors per a reprendre les feines d’empreses donades de baixa pels seus amos. Naomi Klein, coneguda mundialment pel seu best seller antimundialització “No Logotip”, és la realitzadora i guionista d’aquest film canadenc, l’objectiu declarat del qual -des d’un començament- és advertir el que pot succeir a un país en desenvolupament quan s’obre de forma unilateral i irrestrictiva al comerç mundial, especialment quan la seva classe dirigent està fortament deslegitimada.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada