dijous, 15 de maig del 2008

Aquest diumenge comença, per fi, el cicle de cinema social

Finalment aquest diumenge 18 de Maig començarà el cicle de cinema social organitzat per Maulets. En aquest, es tractaran diferents temàtiques socials a partir de diferents pel.liqules i documentals. La pessadilla de Darwin és el primer documental que es projectarà , per tal de poder entendre millor els efectes del capitalisme global. Desprès serà el moment del debat i la reflexió al voltant dels aspectes que hagin cridat més l'atenció als assistents.



Hora: 7 de la tarda
Dia: Diumnege 18 de maig
Lloc. C.S.A. la Torratxa



El cicle de cinema continurarà amb la projecció de: The Take sobre la lluita d'un grup de treballadors desprès de la crisi econòmica i social que va viure Argentina l'any 2001 ; Crash pel·licula nord-americana que tracta sobre els perjudicis racials; Alerta Torà la història de la primera actuació dels Mossos d’Esquadra en aplicació de la Llei Antiterroristai; i Okupes a Catalunya, un reportatge d’una televisió xilena que tracta el tema del moviment ocupa a Catalunya.




Fitxa tècnicaDirecció i guió: Hubert Sauper Països: França, Àustria i Bèlgica Any: 2004 Durada: 107 min Gènere: documental Producció: Edouard Mauriat, Antonin Svoboda, Martin Gschlacht, Barbara Albert, Hubert Toint i Hubert Sauper Fotografia: Hubert Sauper Muntatge: Denise VindevogelSinopsi: En la dècada dels anys 60, al cor d'Àfrica, una nova espècie animal va ser introduïda al llac Victòria com un petit experiment científic. La perca del Nil va resultar ser un voraç depredador que va arrasar totes les espècies autòctones d'aquest llac gegantí. El nou peix es va multiplicar ràpidament, i avui dia els seus filets blancs segueixen sent exportats al voltant del món. Enormes avions de càrrega de l'antiga Unió Soviètica arriben diàriament per recollir els últims carregaments de pesca i, a canvi, descarreguen la seva mercaderia… Kalashnikovs i munició per a les innombrables guerres que tenen lloc a la part central del continent. Aquesta explosiva indústria multinacional de peixos i armes ha creat una desoladora aliança globalitzada a les ribes del llac tropical més gran del món: un exèrcit de pescadors locals, executius financers internacionals, nens sense casa, ministres africans, comissaris de la Unió Europea, prostitutes tanzanes i pilots russos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada