dimarts, 1 de novembre del 2016

[Vic] Acció sobre la simbologia franquista de Vic

Des d'ARRAN Vic hem realitzat una acció sobre la simbologia franquista que encara resta al municipi. 

Lluny del que ens pretenen explicar, el franquisme no és cosa del passat, sinó tot el contrari, el franquisme es manté en totes les estructures de l’Estat espanyol amb la investidura de Mariano Rajoy com a president i la persecució de drets com la llibertat d'expressió, i és per això que continuarem plantant cara a totes les mostres franquistes que encara avui en dia trobem arreu dels Països Catalans. 

Ho veiem, per exemple, quan l'Audiència Nacional pretén jutjar el regidor de Capgirem Vic Joan Coma per un presumpte delicte d’incitació a la sedició: tics de règims feixistes, que quan es veuen qüestionats fan ús dels seus poders judicials, dels cossos policials i tota la maquinària repressiva que calgui per frenar tot intent de canvi. 

Ni els costos econòmics d'esborrar-les, ni la propietat privada del passatge on s'ubiquen les lletres de «PJE GRAL MOLA», justifiquen l'exaltació al carrer d'un dels líders del cop d'estat feixista del 1936.  
Fossin quines fossin les causes de l'assassinat de Jaime Segalés Capdevila, el monument situat a prop de la caseta del Pas es va aixecar per la seva condició de «terciario y excombatiente».



Combatent el franquisme i totes les mostres de feixisme és com construirem dia a dia uns Països Catalans lliures i amb memòria.

Vídeo de totes les accions contra el franquisme arreu del país

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada