dimarts, 4 de maig del 2010

Presentació del llibre "La huella de la bota"


El proper divendres 7 de maig a les 7 del vespre es presenta a Vic el llibre 'La huella de la bota. De los nazis del franquismo a la nueva ultraderecha', un llibre de Joan Cantarero.


La presentació comptarà amb la presència de l'autor del llibre juntament amb Estaban Ibarra, President del Moviment Contra la Intolerància.La presentació està organitzada per la Coordinadora Antifeixista d'Osona i compta amb el suport de l'Associació Cultura, Pau i Solidaritat, el Casal Independentista Manel Viusà, Maulets, el Casal Boira Baixa, la Torratxa i ICV.


El nou treball del periodista valencià Joan Cantarero desvetlla la relació dels nazis refugiats a l'Estat espanyol i les formacions legals actuals de l'extrema dreta populista. L'autor de "Los amos de la prostitución en España", que revel·lava la relació de l'extrema dreta espanyola amb el fosc món de la prostitució, presentarà el 7 de maig a Vic el seu nou treball, "La Huella de la bota: de los nazis del franquismo a la nueva ultraderecha" (Temas de Hoy, Editorial Planeta), un imprescindible document que desgrana les organitzacions més actives, les estratègies dels partits neofeixistes i els personatges clau en la reorganització nazi a l'Estat durant el franquisme i fins a l'actualitat, com Otto Remer, Aribert Heim, Leon Degrelle, Fredrik Jensen o Theodor Souceck o Herbert Schaeffer.

Més enllà de la pàtina històrica, ofereix una radiografia rigorosa dels actuals líders de l'extrema dreta, que sota el discurs i context democràtic, tracten d'assaltar les institucions amagant les esvàstiques per enganyar l'electorat. Descriu també les rivalitats i l'odi entre diferents grups ultres, i els camuflatges d'algunes associacions nazis sota eufemismes ecologistes o culturals. Explica les darreres operacions policials contra grups neonazis com Hammerskin, Blood & Honour o Frente Anti Sistema i la relació d'alguns membres amb partits polítics ultres legals. El llibre conté tota una sèrie de detalls inèdits a base de filtracions, de confessions, i de la pròpia experiència de l'autor, que porta anys investigant la màfia ultradretana a l'Estat espanyol.


Cantarero explica que "el discurs de les 'tribus urbanes' no serveix per explicar el problema dels grups ultres, i denuncia la indolència de l'Estat en aquesta matèria. En canvi, malgrat la impunitat que encara envolta l'activitat d'aquests grups, reconeix "alguns avanços, com la creació d'una Fiscalia especial per delictes d'odi a Barcelona i Madrid, la sentència per associació il·lícita contra Hammerskin, o l'aplicació de l'agreujant de crim ideològic en l'assassinat de Carlos Palomino".


Per la seua banda, el president de Movimiento Contra la Intolerancia, Esteban Ibarra, que acompanyarà l'autor durant l'acte, afirma que "actualment ens trobem amb l'ofensiva ultra més virulenta des del 23-F", i demana "acabar d'una vegada amb el discurs de les tribus urbanes, demanant a l'Estat que actui d'una vegada contra els difusors de l'odi i la intolerància".


Ambdós exigeixen el tancament dels webs neonazis i racistes, la il·legalització dels partits i organitzacions nazi-feixistes i la creació d'instruments per combatre'ls eficaçment com altres països ja tenen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada