dilluns, 11 de gener del 2010

Comunicat davant la nova mesura d'empadronaments imposada per l'Ajuntament de Vic

Des de Maulets Plana de Vic volem expressar el nostre rebuig a la normativa d’empadronament impulsada pel tripartit vigatà. Una mesura discriminatòria i xenòfoba, que en cap cas, representa una solució a una situació que mereix un debat molt més a fons, en que es doni veu i es tingui en compte aquells col·lectius implicats i no només aspectes electoralistes per fer ombra, amb el mateix discurs, a la ultradreta vigatana.

No ha de ser l’objectiu d’un Ajuntament atiar el racisme i la discriminació, sinó treballar per la cohesió social i la convivència. No podem convertir el nostre Consistori en un instrument policial i de control que persegueixi aquells que per múltiples raons es trobin en una situació ja de per si prou complicada.

Aquesta mesura sense sentit ni fonaments, només dóna ales aquells qui cada cop amb menys respecte i sense escrúpols, criminalitzen el col·lectiu de nouvinguts, culpabilitzant-los de la situació econòmica, dels baixos salaris o de la manca de treball. En moments de crisi econòmica, de fi de l’era del totxo i el diner fàcil, aquesta mesura de control de la immigració representa la idea que el problema és l’immigrant i no l’empresari que s’ha enriquit a costa de destruir la nostra comarca, els bancs que ens asfixien dia a dia, els polítics corruptes o les multinacionals que traslladen la producció a altres països en busca de més beneficis.

Acceptar aquesta mesura doncs, és acceptar el discurs racista i xenòfob. És acceptar ciutadans de primera i ciutadans de segona. . Per això des de Maulets, exigim la retirada immediata d’aquesta mesura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada