diumenge, 1 de febrer del 2009

70 ANYS DESPRÉS





70 anys després que les tropes franquistes entressin a la ciutat de Vic, des de l’assemblea de Maulets Plana de Vic encara ens veiem obligats a portar a terme una campanya per la recuperació de la memòria història, una lluita contra el silenci i la impunitat que encara perduren d’aquell període.

70 anys després, Rafael Garcia Valiño, comandant que encapçalà l’ocupació de Vic l’1 de Febrer de 1939, continua tenint la condecoració de fill adoptiu de la ciutat.

70 anys després, Miquel Rodrigo Martinez, militar feixista que entrar a la capital de la comarca d’Osona, fusell en mà a crits de “Arriba Espanya” i “Viva Franco” és encara fill adoptiu de la ciutat.

70 anys després, encara trobem una gran petjada d’aquest període fosc de la nostra història, malgrat la societat actual sigui incompatible amb els símbols feixistes enaltidors de la dictadura. Plaques com les del “Instituo Nacional de la Vivienda” amb el jou i les fletxes de la Falange, encara resten als nostres carrers.

70 anys després, el general Mola, instigador de l’aixecament militar del 18 de Juliol del 1936, té una pintura vial que ofèn la nostra dignitat.

70 anys després, a l’emblemàtica catedral de Vic una placa exalta la figura del caudillo “Francisco Franco Bahamonde”.

70 anys després, la dreta vigatana (PxC i CiU) amb la complicitat del PSC, tomba una moció a favor de la retirada de la simbologia franquista, incomplint l’article15 de la Llei de la Memòria Històrica estatal.

70 anys després de l’entrada dels innombrables, els i les joves de Vic, seguim lluitant per la recuperació de la justícia, la veritat i la dignitat d’aquelles persones que lluitaren per Catalunya i per les llibertats.

Recuperem la memòria històrica!

Assemblea de Maulets Plana de Vic

1 de Febrer de 2009


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada