divendres, 12 de setembre del 2008

L'estelada oneja finalment a l'Ajuntament de Vic

Unes 400 persones van sortir al carrer a Vic el passat 10 de Setembre per dir ben alt que "els Països Catalans decidim independència". L'acte estava convocat per la coordinadora de l'esquerra independentista d'Osona formada pel Casal Boira Baixa, Maulets, el Casal Manel Viusà, la CUP, la Traca i l'Assemblea de Joves de la Vall del Ges.
















La manifestació va sortir a les 8 del vespre de la Plaça del Carbó de Vic fins arribar davant de la placa dedicada al patriota "vigatà" Bac de Roda, a la Rambla Davallades. Va ser el moment llavors dels diversos parlaments. Primerament la Lialiana de la Cup de Montesquiu va fer palesa la importància de la Cup a nivell municipal. Seguidament en Marc Barnolas de Maluets Osona, mostrava la força del jovent independentista i revolucionari de la comarca parlant també en nom de l'Assemblea jove de la Vall del Ges. La Laia Jurado regidora de la CUP de Vic, posar en evidència la hipocresia i la falsedat de l'equip de Govern vigatà alhora que informava de la bona feina feta per la CUP aquest darrer any. Des de la Catalunya Nord la Marta Serra en nom de la Plataforma No a la MAT va deixar ben clar que aquesta autopista elèctrica imposada per l'Estat espanyol i francès no la volem, ni aquí ni enlloc. En Pep Riera de Som el que Sembrem incidir en la importància dels productes ecològics i de la terra davant la presència cada cop més estesa d'aliments transgènics. Finalment en Martí Majoral d'Alerta Solidària ens posar al dia dels diferents casos repressius que s'han anat produint al llarg d'aquest darrer any arreu del territori. En acabat es va cremar una torre de fusta amb la bandera espanyola i francesa


Desprès de cantar l'himne nacional els assistents es van dirigir cap a l'Ajuntament. Al llarg de la manifestació la consigna més corejada va ser "Volem l'estelada a l'Ajuntament" i així va ser. Si l'Ajuntament no volia penjar-la seria el poble qui ho fes. Davant d'una gran expectació un castell improvisat va aconseguir penjar-la sota el balcó del Consistori vigatà. No n'hi havia prou. Calia penjar-la al mateix balcó i així ho va fer un jove escalador que enfilant-se com una "gata maula" aconseguia la fita de penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament.
















Visca la terra, mori el mal govern!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada