dimecres, 18 de juny del 2008

Presentació Pla d'usos

Aquest passat diumenge es va celebrar al parc Jaume Portell, una jornada popular per tal de presentar el pla d'usos coordinat per la Plataforma Salvem les Adoberies. Desprès d'una bona arrossada, es va presentar el pla i seguidament vam poder gaudir del concert de Eudald Cambrubí i Oriol Cardona.




En el Pla d'usos es presenten opcions per a la rehabilitació futura del barri de les adoberies i és tan sols un document de treball, una proposta sorgida de les múltiples sensibilitats, persones i entitats que han pres part en el debat impulsat per la Plataforma Salvem les Adoberies.


El pla consta de 5 projectes. El Gremi d'Adobers de la comarca d'Osona ha proposat fer un centre d'artesania de la pell al barri de les adoberies de Vic. Seria un museu viu que s'hi podria veure tot el procés d'elaboració de la pell i el visitant, fins i tot, s'emportaria un papir de record elaborat en aquest centre d'artesania. . L'Assemblea de Joves de Vic ha proposat fer-hi un centre social per a tot el col·lectiu de joves de la ciutat, Associació H aposta per un centre d'art contemporani, el col·lectiu Artèria hi vol un espai per fer tallers artístics i una sala d'art, mentre que historiadors i arqueòlegs proposen que el barri aculli el museu d'història de la ciutat. Aquestes propostes ja s'han fet arribat al Departament de Cultura de la Generalitat i també es vol entregar a l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada