diumenge, 13 d’abril del 2008

La llavor ja està plantada!


"La Torratxa" ja està inaugurada. Aquest dissabte 5 d’abril, es van obrir les portes del centre social, donant el tret de sortida al projecte juvenil.
La diada va començar al parc Jaume Balmes d’on va partir una cercavila que va recórrer els carrers de la ciutat, amb una quarantena de joves matiners que anaven peculiarment disfressats amb torratxes al cap i les cares pintades, com sempre acompanyats de la xaranga jove i els grallers de Roda. S’ha de dir, que es va despertar molta expectació entre la gentada habitual que els dissabtes de mercat concorre pel centre de Vic.
La cercavila va finalitzar el seu recorregut a "La Torratxa", on abans de dinar es va fer el pregó d’inauguració, a càrrec de Pep Montsant, extècnic de joventut de l’ajuntament de Vic, i per tant, coneixedor del projecte des dels seus inicis. Tot seguit fideuà per a les vuitanta persones que van assistir al dinar popular, i amb les postres amenitzades pel mag Edelwais.
Ja entrada la tarda i quan el volum d’assistents ja era molt més nombrós, es va fer una xerrada de presentació del projecte de "La Torratxa", seguida d’una exposició de centres socials a nivell global, explicant l’evolució d’aquests al llarg de la història i de la seva funció com a elements de renovació social. Aquesta va anar a càrrec de Tomàs Herreros, membre de l’ateneu Candela de Terrassa i professor de la Universitat de Barcelona.
Els motors es van acabar d’escalfar amb els balls tradicionals, on gent de totes les edats va dansar un bona estona, complint amb escreix les expectatives de participació de l’activitat.
Durant la resta de la vesprada, el degoteig de visitants, curiosos i jovent de tota la comarca fou la tònica general, arribant al punt culminant d’afluència a l’hora del sopar popular, després del qual començà la gresca amb un espectacle de dansa contemporània.
El moment àlgid de la jornada va ser, però, l’actuació musical de dos grups de la comarca, La Tropa i The Mimmisikous Band, formacions en les que molts dels seus membres tenen una vinculació directa amb el projecte del CSA "La Torratxa", el concert va ser marcat en tot moment per un molt bon ambient i una grandísssima afluència de públic.
Des del col·lectiu de joves que formem part del projecte de "La Torratxa", ens mostrem molt satisfets de la jornada inaugural, tot esperant que l’èxit i l’interès del jovent, de la ciutat i de la comarca en general segueixi creixent amb el temps i que no sigui tot flor d’un dia.
Un sincer agraïment a tothom qui va col·laborar amb la jornada inaugural!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada