divendres, 11 d’octubre del 2013

La criminalització no ens farà callar!

Reproduïm el comunicat de l'Esquerra Independentista d'Osona:

El matí del dijous 10 d'octubre de 2013, tres membres de l'Esquerra Independentista d’Osona van haver d'anar a declarar en qualitat d'imputades per un presumpte delicte de danys i enaltiment del delicte per uns fets succeïts el passat 31 de juliol. Aquell dia el municipi de Manlleu, després de diverses queixes per part de la gent del poble contra la implantació de la zona blava, es va llevar amb una acció a les màquines del parquímetre denunciant el benefici privat d'un espai públic.

El recel dels Mossos d'Esquadra, amb complicitat de l'Ajuntament de Manlleu, ha portat a aquests a buscar culpables vulnerant qualsevol principi legal, atribuint els fets a les persones imputades per la simple militància política d'aquestes i evidenciant novament l'elaboració de fitxers il·legals en base a la seva ideologia i militància. Aquesta vulneració de drets fonamentals novament ha estat incentivada pels Mossos d'Esquadra contra l'Esquerra Independentista d'Osona, concretament a les militants de l’organització juvenil Arran, cada vegada amb més pes a la comarca, i del Casal Popular Boira Baixa. Aquest últim col·lectiu, aliè a l'acció, a través de la feina dels últims anys ha aconseguit un fort arrelament al barri i a Manlleu. Destaca per la seva alta activitat, implicació al teixit associatiu i és lloc de trobada de nombrosos col·lectius i entitats de Manlleu i de la comarca.

Denunciem la criminalització de persones d'ambdues organitzacions i la cacera de bruixes que suposa aquesta investigació pel simple fet de ser actives en el teixit social, cultural i polític de la comarca, en un moment on l'Esquerra Independentista és més activa i forta que mai.

Davant d'aquests fets les organitzacions de l'Esquerra Independentista d'Osona volem mostrar el nostre suport a les persones imputades així com assenyalar que aquesta cacera, lluny d'aturar-nos, ens omple de força per continuar denunciant l'ús de fitxers il·legals basats en la ideologia i militància política de les persones així com reiterar el nostre compromís contra la privatització de l'espai públic.

Us animem a restar atentes a les mobilitzacions que convoquem en solidaritat a les tres imputades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada