dijous, 10 de juny del 2010

Nota de premsa davant els fets del 8 de Juny



Des de l’assemblea de Maulets Osona, estem moltsatisfets de l’acció de protesta, que es va portar a terme el passat dimarts al davant de l’ajuntament de Vic. Creiem que s’han complert els nostres objectius de difusió i de repercussió de la campanya de denúncia contra la persecució política que pateixen els militants independentistes a Vic, per part de la Guàrdia Urbana, amb ordres repressives clares de la regidoria de Governació; com demostren els esdeveniments que han succeït la protesta de dimarts.

No acceptem la versió oficial de la regidoria de Governació, i la qualifiquem de vergonyosa i d’arma de manipulació social. Exigim rectificacions públiques per part del regidor de Vic Josep Rafús, el qual ha mentit vilment a la ciutadania vigatana, en la seva versió dels fets.

La criminalització barata i la via repressiva de sancions administratives, no es la via de solució del conflicte, ans el contrari, l’agreuja en escreix ja que no planteja cap mena de diàleg ni entesa,i ofega cada dia més la llibertat d’expressió en la nostra ciutat. Per aquests motius exigim rectificacions immediates…

Tot seguit exposem els fets tal i com van succeir el dimarts passat a les 8 del vespre:
Després de la roda de premsa en què militants de maulets i de la CUP penjaren una pancarta de denúncia a l’Ajuntament de Vic sense cap mena d’incidents, la majoria de militants independentistes marxaren de la plaça. Mentrestant a la mateixa plaça quatre militants que es trobaven amb dos companys més que passaven per la plaça de casualitat i no havien participat en l’acte (un d’ells havia baixat a tirar la brossa) parlaven tranquil•lament quan van aparèixer tres patrulles de la Guàrdia Urbana i van demanar la identificació als sis joves, els quals demanaren el motiu de la mateixa i la resposta nerviosa dels agents fou que tot estava enregistrat i que se’ls havia d’identificar. Els joves ,sorpresos, intentaren exposar la situació en que es trobaven sense poder arribar a poder dialogar amb els agents debut a la seva arrogància.

Al cap d’una estona, amb els joves ja identificats, arribaren agents de grau superior justificant les actuacions policials amb un clar “mana qui mana”.

Aquests fets demostren l’arbitrarietat en que s’actuà el passat dimarts i porta actuant l’equip de govern durant tota la legislatura, així com desmunten la versió dels fets donada pel regidor de Governació i posen en evidencia l’actuació política de la Guàrdia Urbana seguint ordres de la regidoría esmentada.

La repressió no és la solució!

Assemblea de Mauelts Osona, 9 de juny de 2010

2 comentaris:

  1. Torno a repetir ho mateix:
    Com pot ser que un politic de Vic té les identificacions dels Mossos fetes a Mataró o a qualsevol indret.
    La pregunta és, un regidor pot tenir a la seva disposició les dades que la policia ha obtingut en una identificació per utilitzar-les en qualsevol moment?
    Els Mossos poden facilitar les dades d'una persona que no ha fet res, simplement ha estat identificada i donar-les a un Regidor per qüestions politiques?
    Noooooooooooo
    N'hi ha una llei de protecció de dades personals que no estan a l'abast de qualsevol i menys per un polític.
    Tot i que al comunicat no sorten els noms dels companys, ell les té.

    ResponElimina
  2. tens raó i ara cladrà fer alguna cosa

    ResponElimina