dilluns, 11 d’agost del 2008

1 any sense Xirinacs


Avui fa un any que ens va deixar l'estimat Lluís Maria Xirinacs. El millor homenatge la victòria!


Acte de sobirania

He viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia) des de fa segles. He viscut lluitant contra aquesta esclavitud tots els anys de la meva vida adulta. Una nació esclava, com un individu esclau, és ua vergonya de la humanitat i de l’univers. Però una nació mai no serà lliure si els seus fills no volen arriscar llur vida en el seu alliberament i defensa. Amics, accepteu-me aquest final absolut victoriós de la meva contesa, per contrapuntar la covardia dels nostres líders, massificadors del poble. Avui la meva nació esdevé sobirana absoluta en mi. Ells han perdut un esclau. ella és una mica més lliure, perquè jo sóc en vosaltres, amics!

Lluís M. Xirinacs i Damians Barcelona, 6 d’agost de 2007

1 comentari:

  1. AMADEU CASELLAS , PRES ANARQUISTA: 72 DIES EN VAGA DE FAM

    LLIBERTAT, JA!

    Amadeu Casellas , anarquista que darrerament estava a la presó de Quatre camins (Granollers), actualment ingressat des de fa setmanes a l’Hospital Penitenciari de Terrasssa, compleix avui, 1 de setembre de 2008, 72 dies de vaga de fam.

    Amadeu ha complert 22 anys de condemna per diversos atracaments a bancs els anys 70 i 80 per a finançar lluites obreres. A aquests anys cal sumar els anys de presó preventiva, és a dir: gairebé trenta anys. Fa ja temps que, segons la llei, Amadeu hauria d’estar ja al carrer i per aquest motiu està en vaga de fam des del 22 de juny. Després de diverses vagues i amb el posterior incompliment dels acords a què es va arribar per part dels Serveis Penitenciaris de Catalunya i davant de les negatives dels organismes judicials i penitenciaris competents respecte a la seva llibertat, ha decidit que aquesta vegada la vaga serà fins a les últimes conseqüències: o li donen el tercer grau, o li concedeixen la refundició de condemnes, o no deixarà la vaga de fam. La salut d´Amadeu ja s’ha deteriorat greument, però té la ferma decisió d'arribar fins al final. En aquests moments, els final pot ser la mort, si no s’atén almenys una de les seves dues peticions, d’altra banda ajustades a la llei:

    1. La refundició de condemnes al màxim legal de 20 anys, la qual cosa podria suposar la seva excarceració immediata.
    2. En el seu defecte, la concessió del tercer grau penitenciari.

    Pel que fa a la primera petició, cal tenir en compte que el dia 18 de juliol la jutgessa Erica López Gracia, del Jutjat Penal 2 de Manresa, la va denegar, i posteriorment (dia 12, a Vic) també denegar el recurs que va presentar la seva advocada. Ara depèn de la decisió de l’Audiència Provincial de Barcelona.

    Pel que fa a la segona petició, depèn de la Generalitat de Catalunya, concretament del senyor Albert Batlle i Bastardas, Director general d’Institucions Penitenciàries, que podria concedir el tercer grau de manera immediata. (Telèfon: 93 214 01 15)

    Des d’aquí, doncs, fem una crida urgent a la solidaritat amb el company i amb totes i tots les/els preses en lluita per tal de no permetre cadenes perpètues encobertes. Si no s’agilitza un resolució favorable a, almenys, una d’aquestes peticions d’Amadeu Casellas, en realitat se l’estaria condemnant a mort.
    En aquests moments, la vida d’Amadeu Casellas està greument compromesa.


    CNT-AIT MANRESA
    Grup de suport a Amadeu Casellas de la comarca d’Osona.

    ResponElimina