dijous, 17 de juliol del 2008

Alerta! es busca cap de turc!!

El passat 15 de juliol una dotació dels Mossos d'Esquadra es va presentar al domicili d'un militant de l'Assemblea de Maulets d'Osona amb una citació policial per anar a declarar l'endemà a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vic, afirmant que no li calia advocat. Se l'acusa d'una falta de danys contra els fonaments d'una de les torres de la MAT a la comarca d'Osona.
El dia 16 el jove es presenta a la Comissaria acompanyat d'un advocat. Se li llegeixen els drets, i se l'informa sobre els càrrecs que se l'acusa (falta de danys contra les obres de la MAT). Seguidament el jove renuncia a declarar si no és davant d'un jutge. L'única prova que aporta el cos policial, és una foto de la premsa comarcal del dia 15 de març en què apareix un grup de persones amb una pancarta contra la línia elèctrica als peus d'una de les torres, que segons els Mossos hi apareix el jove acusat. El militant de maulets no es reconeix a la fotografia ni tampoc cap de les persones que hi apareixen.
Denúnciem la persecució política que s'aplica als moviments socials, l'existència de fitxers il·legals en què hi apareixen persones que no tenen cap mena d'antecedent penal, i la coacció i atemoriment que intenten fer els Mossos d'Esquadra vers les persones implicades en les lluites socials i per la terra. Fem una crida a tots els col·lectius de la comarca que estiguin alerta per possibles nous casos repressius contra persones membres d'aquests. Recomenem que qualsevol persona citada a declarar, o que sigui coaccionada pels Mossos d'Esquadra sobre aquest tema, s'informi davant d'un advocat i no declari res si no és davant d'un jutge. Creiem que davant de la ferma oposició mostrada a Osona contra la MAT, i la falta de proves que apuntin clarament a uns autors, els Mossos es veuen amb la necessitat de buscar caps de turc per demostrar la seva eficàcia, a partir d'interrogatoris i coaccions.
Cal que ens organitzem per coordinar les possibles accions i respostes a aquesta persecució únicament política, ja que creiem que no serà un fet aïllat. Per això convoquem a tots els col·lectius a una reunió demà dia 16 de juliol a 2/4 de 9 al CSA La Torratxa de Vic. Què volen aquesta gent? Assemblea de Maulets d'Osona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada